Mottó

„A boldogság a fontos.


A képesség, hogy az életet és a környezetet úgy rendezzük el, hogy jobban lehessen élvezni a létet;

a képesség, hogy eltűrjük embertársaink gyarlóságait;

a képesség, hogy meglássuk egy helyzet valódi tényezőit, és az élet problémáira pontos megoldást adjunk;

a képesség, hogy elfogadjuk és gyakoroljuk a felelősséget – ezek a fontos dolgok.”


L. Ron Hubbard

Útvonal

Útvonal
42 nap, 320 település, 2100 kilométeres futás
csütörtök, április 15
Mit mond a „Blog etikett”?

Illendő a legelején bemutatkozni, mielőtt még bármilyen történetbe is kezdene az ember?

Elregélni, hogy mégis:
KI az, aki itt ír?
MIRŐL fog írni?
És MIÉRT fog írni?

Őszintén megvallva, nem tudom, mit mond az etikett, de talán a rövid bemutatkozás nélkül nem is lenne teljes ez a kis kalendárium, ami majd itt összeáll, ezért hát tessék kérem, tessék csak, tessék…

Soós Zoltán vagyok, a Drogmentes Magyarországért Mozgalom ügyvezetője.

Ez a 9. alkalom, hogy egy évről-évre változó, ám minden évben egyedülálló és megismételhetetlen csapat kapitányaként nekivágok Magyarország körbefutásának.

A hősi küldetés, aminek krónikásaként napról-napra íni fogok, maga a Drogmentes Magyarországért Maraton, az ország legnagyobb drogellenes rendezvénysorozata, egy 42 napos, 320 települést érintő, 2100 kilométeres futás, amihez csatlakoznak hírességek, sportolók, önkormányzatok és persze gyerekek hihetetlen számban.

Ha csak a közös drogellenes demonstrációba, és a közös mozgásba vonnánk be idén is 20.000 futással csatlakozót, már az is határozott eredmény lenne a drogokkal szemben, de emellett az iskolákban előadásokat tartunk, drogfelvilágosító füzeteket osztunk, Kapitányokat avatunk, és a települések utcáin és terein drogellenes aláírásokat gyűjtünk.

Ez tehát a maraton, amellyel 2009-ben több mint 50.000 embert értünk el közvetlenül!

És hogy miért születik e mesebeli kalandról krónika?

Egyrészt azért, mert igény van rá, hiszen mindazok, akik nem tudnak eljönni velünk és nem tudnak személyesen is részesei lenni a számtalan csodának, azoknak határozott kérése volt, hogy a friss hírek hozzájuk is eljussanak.

Másrészt pedig azért írom ezt a blogot, mert az elolvasásával TE is segítesz nekünk!
Pusztán csak azzal, ha elolvasod e sorokat, már azzal is hozzájárulsz a közös céljainkhoz: a drogmentességhez, józansághoz, normális és tartalmas élethez!
Gondolom, most némiképp meghökkenten olvasol tovább…
„Hogy én hozzájárulok? Azzal, hogy ezt olvasom?”

Bizony, hozzájárulsz, már azzal is, hogy éppen e percben is tovább olvasol…
Mert ha itt vagy, és időt szánsz erre, az azt jelenti, hogy a drogmentesség és a józan ész ügye téged is érdekel.
Azt jelenti, hogy téged is zavar, ha valaki tönkreteszi magát a drogokkal. (Az egészségét, családját, barátait, környezetét stb.)

Téged is zavar, ha az újságban, vagy ne adj isten az ismerősi körödben drogos halálesetről olvasol. Sajnálod és azt gondolod: „Miért kellett?” És talán egy kicsit azt is gondolod: „Talán lehetett volna tenni valamit azért, hogy az az élet ne menjen tönkre…”

És talán most is azért vagy itt, mert szíved szerint tennél valamit, hogy ne kelljen legközelebb is „fekete híreket” olvasnod a drogokról..

És hidd el, örülünk neki, hogy ezt a blogot olvasod…

Mert így velünk vagy egy kicsit…

Minél többen gondolják úgy, hogy az élethez nem kell drog, hogy az életet drogok nélkül is ugyanolyan élvezettel, sőt, sokkal intenzívebben, színesebben és teljesebben lehet élni, annál inkább a drogmentesség számít NORMÁLISNAK, és annál kevesebbek szorulnak majd segítségre.

Ezért igazán: köszönöm, hogy olvasol!

Ha az olvasásánál többet akarsz tenni, akkor küldd tovább másoknak is ezt a blogot, hogy olvassák, nézd meg a www.drogmentes.hu oldalunkat, támogasd a munkánkat, légy tagja a Klubunknak, vagy ha belefér, nézd meg az útvonaltervet és csatlakozz hozzánk valahol.

De amit mindenképpen tegyél meg: szánj rá naponta egy kis időt, hogy elolvasd a legfrissebb híreket, és ha ezek a történések és hírek kiváltanak belőled valami jót, akkor oszd meg másokkal is, amit gondolsz, vagy üzenj valamit a 19 embernek, akik egész Magyarországért futnak 42 napon át.

Ez nem csak hasznos lesz, de még élvezni is fogod, megígérem…

Nos, mit gondolsz, van mit mondanod?


Ragyogó napot neked mindannyiunk nevében:

Soós Zoltán
Csapatkapitány

0 megjegyzés:

Köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte részletek közlését L. Ron Hubbard szerzői joggal védett műveiből.