Mottó

„A boldogság a fontos.


A képesség, hogy az életet és a környezetet úgy rendezzük el, hogy jobban lehessen élvezni a létet;

a képesség, hogy eltűrjük embertársaink gyarlóságait;

a képesség, hogy meglássuk egy helyzet valódi tényezőit, és az élet problémáira pontos megoldást adjunk;

a képesség, hogy elfogadjuk és gyakoroljuk a felelősséget – ezek a fontos dolgok.”


L. Ron Hubbard

Útvonal

Útvonal
42 nap, 320 település, 2100 kilométeres futás
csütörtök, május 27
Azt hiszem, tartozom egy elmaradt magyarázattal…

Mégpedig azzal kapcsolatban, hogy hogyan kerül a napi beszámolókba annyi olyan település neve, ami nincs is az útvonalon.

Hát az úgy volt, hogy a hétfő esti meetingen, a pünkösdi pihenés után elindítottunk egy játékot.
Mert igaz ugyan, hogy a programok az orrunk hegyéig érnek, és hogy alig látunk ki mögülük, de az is igaz, hogy az évek során egyre több megkeresés érkezett az útvonal melletti településektől, hogy hogyan tudnának ők is bekapcsolódni a maraton programjaiba.

Ráadásul az esőzés miatt sok program el is maradt idén, ezért úgy döntöttünk, hogy az utolsó héten szabadabban értelmezzük az „útvonal” témakörét és a kocsik sokkal nagyobb mozgásteret kapnak, hogy bebarangolhassák a környéket.

Ezt már kedden megkezdtük, szerdán folytattuk és kétségtelen, hogy a mai nap is a „Ne vedd komolyan az útvonaltervet” jelmondat szellemében zajlik


Dunakeszi mondjuk rajta van az útvonalon, ott négy iskolában tartunk előadásokat.

Viszont Csömör nincs rajta. A Polgármesteri Hivatalban a titkárnő már előre jelzi, hogy a polgármester úr nagyon elfoglalt, maximum 5 perce lesz majd.
Ebből végül jó egy óra lett.
Ez a kitűnő ember elmondja, hogy már 1990 óta Polgármester és hogy polgármesternek, vagy vezetőnek lenni bizony igazi „szolgálat”, és ezért örül nagyon a maratonnak is, hogy végre valakik egy ilyen fontos ügy mellé állnak!

A Sződi suliba viszonylag későn érünk be, nem nagyon van ott nebuló, viszont azt megbeszéljük, hogy a kb. 200 gyereknek mindenképpen kellene előadást tartani, meg felvilágosító anyagokat biztosítani.
Ezt a kérdést kapjuk: „Mi lenne, ha június 14-én visszajönnének, ugyanis akkor lesz az egészségnap, ott egész nap tudnának a gyerekeknek felvilágosítást és programokat biztosítani?”
Vissza fogunk menni…

Csömörön éppen aláírásgyűjtés zajlik, sorban egymás után telnek meg a lapok, egy kedves idős hölgy csatlakozik a célunkhoz, aztán a maratonista továbbsétál és már adja is másoknak a tollat…
Pár perccel később egy idősebb bácsi áll a papír előtt, mire vagy száz méterről a mi nénink átkiált neki: „Írd alá te is Pista! Ez egy nagyon nemes dolog!”

Gödöllőn, az autóbusz pályaudvaron a Gabi gyűjti az aláírásokat. Jön vele szemben egy buszsofőr, már írja is alá, aztán ő maga megy be az irodába és hívja ki a többieket, hogy ők is aláírhassák…

De a jövő szempontjából kétségkívül legizgalmasabb történések mégiscsak Kerepesen zajlanak.
Móni beszélget a Polgármester úrral, aki szabályosan – és jogosan – felháborodik azon, hogy Kerepes nincsen rajta az útvonalterven! Mi az, hogy egy ilyen programban nem tudnak részt venni!
Mindenesetre szó szót követ, a múlt csorbáit gyorsan sikerül kiköszörülni, és a figyelem a jövőre terelődik át.
Mert ha mondjuk 2011-ben, amikor a jubileumi 10. maraton lesz… ha esetleg… ha mondjuk… ha netán mégiscsak Kerepesen is lenne program, akkor a Polgármester úr akár abban is tudna segíteni, hogy a rendezvény a Hungaroringen legyen.
Nem hangzik rosszul:  „Futóverseny a Hungaroringen”
Azt hiszem, ez olyan program lenne, amibe nem lenne nehéz bevonni az iskolákat és a gyerekeket…
A beszélgetés és tervezgetés zárásaként Móni a könyvespolcon felfedez néhány érdekes könyvet.
A polgármester úr ugyanis író, egyik központi témája a cigányság, és mivel Móni félig cigány, pillanatok alatt büszke tulajdonosa lesz két névre szóló dedikált könyvnek.



Szeretettel a maraton minden csapattagja, segítője és támogatója nevében:

Soós Zoltán


0 megjegyzés:

Köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte részletek közlését L. Ron Hubbard szerzői joggal védett műveiből.