Mottó

„A boldogság a fontos.


A képesség, hogy az életet és a környezetet úgy rendezzük el, hogy jobban lehessen élvezni a létet;

a képesség, hogy eltűrjük embertársaink gyarlóságait;

a képesség, hogy meglássuk egy helyzet valódi tényezőit, és az élet problémáira pontos megoldást adjunk;

a képesség, hogy elfogadjuk és gyakoroljuk a felelősséget – ezek a fontos dolgok.”


L. Ron Hubbard

Útvonal

Útvonal
42 nap, 320 település, 2100 kilométeres futás
hétfő, április 26
Úgy látszik, hogy ez a „szenzációs szállások szakasza”, mert Sopronban már elég sok helyen aludtunk, de ez a mostani szállás a maga árnyas fáival és csendes-kedves szobáival maga a csoda!


Reggel 4 soproni iskola jön ki a közös rendezvényre, Riki elvegyül a fiatalok között és beszélget. Mikor a futáshoz készülődnek, látja, hogy négy srác kissé távolabb marad a csoporttól, mintha várnának valamire. Odamegy és rá is kérdez erre, mire kiderül, hogy ezek a srácok a nevelő tanárjukat várják, ugyanis egy gyermekotthonból jöttek, a tanár még nincs itt, de ők ki akartak jönni, aztán majd találkoznak vele itt.
Riki legnagyobb meglepetésére egyikük egyszer csak azt kérdezi, hogy „Idén is te tartod az előadást?”
„Te honnan tudod, hogy én szoktam előadást tartani?”
„Hát emlékszem, hogy tavaly is mennyire jó voltál ott fent a színpadon. Tökre megjegyeztem, amit ott mondtál, ráadásul halál jó volt, hogy olyan viccesen magyaráztál.”
Hát ennél szebb visszaigazolást nem is kaphat az ember, hogy nevelőotthonban nevelkedő srácok azért jöttek ki újra a maratoni csatlakozásra, mert annyira tetszett neki a tavalyi előadás…



A futás persze robog tovább, Nagycenken a másik kocsi előadója, Imi tart zseniális előadást.
Igaz, ami igaz, a zsenialitásnak több oka is van.
Az egyik ok például maga Jerry egér, a gigantikus plüss jószág, akit Imi a különböző demonstrációknál használ segítőként.
És ahogyan az törvényszerűen előre jelezhető volt, Jerryből közönség kedvenc lesz és a  gyerekek kiharcolják, hogy Jerry is fusson velük együtt, majd a végén igazi lelkesedéssel meg is tapsolják.
Mindezt a jelen lévő MTV1 körzeti stúdiójának kamerái előtt..

Nagycenken egyébként a hagyományoknak megfelelően a Polgármester úr is jelen van az előadásnál.
Ezt írja a Vándorkönyvbe:

„Nagy öröm számomra, hogy immár negyedik alkalommal csatlakozhat Nagycenk a Drogmentes Maraton célkitűzéseihez! Széchenyi István 150 éves halálévfordulójára emlékezünk az idei évben Nagycenken és országosan egyaránt. Kívánom, hogy Széchenyi István szellemisége tükröződjön a szervezők és a résztvevők gondolataiban, tetteiben egyaránt: »Csak az önnemesítés, és Magyarország jóléte legyen a cél, mely bennünket egyesít.«


Zsirán Thimmy a Polgármesteri Hivatalba megy be, és a tündéri jegyzővel találkozik, aki szinte mindent tud már rólunk.
Egyrészt azért, mert szombaton éppen Csorna felé autózott, amikor szembetalálkozott velünk az úton, és persze integetett is és emlékszik a Thimmyre a vörös hajával.
Másrészt meg azért, mert neki is öt gyerek van és a hétvégén rendet csináltak az íróasztalban, és mire akadtak rá? Hát a Maraton valamelyik korábbi évének Drogmentes Kapitány oklevelére.

És hogy a jó hírek sora estére sem szakadjon meg, este e-mail érkezik az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrsének parancsnokától.
Ezt írja:

„Évek óta  kollégáimmal biztosítjuk a drogmentes futás zavartalan haladását de az idén ennél többet szeretnék tenni ennek a nagyszerű mozgalomnak az érdekében.
Szeretnék csatlakozni a drogmentes futáshoz amennyiben lehetőség van rá. Ezzel is felhívva a helyiek figyelmét a drogok veszélyeire, az egészséges életmód szükségességére.”


Hát nem csodálatos?

Naná, hogy örömmel várjuk!



Szeretettel a maraton minden csapattagja, segítője és támogatója nevében:

Soós Zoltán

0 megjegyzés:

Köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte részletek közlését L. Ron Hubbard szerzői joggal védett műveiből.