Mottó

„A boldogság a fontos.


A képesség, hogy az életet és a környezetet úgy rendezzük el, hogy jobban lehessen élvezni a létet;

a képesség, hogy eltűrjük embertársaink gyarlóságait;

a képesség, hogy meglássuk egy helyzet valódi tényezőit, és az élet problémáira pontos megoldást adjunk;

a képesség, hogy elfogadjuk és gyakoroljuk a felelősséget – ezek a fontos dolgok.”


L. Ron Hubbard

Útvonal

Útvonal
42 nap, 320 település, 2100 kilométeres futás
kedd, április 20
Na a mai nap…
Hát az igazán különleges a maga nemében…


Egyrészt azért, mert ma van az idei maraton első úgynevezett stratégiai rendezvénye, ahol nem csak a szokásos futás, az előadás és a kapitány avatás zajlik majd, hanem lesz színpad is és lesznek fellépők, egyszóval olyan igazi „rendezvény” rendezvény lesz.


Másrészt viszont – és amitől igazán különleges – az a stratégiai rendezvényt szervezők személye.
Tatabányán már a korábbi években is nagyszerű csatlakozások voltak, például a futóklub, akiket az ország legjobb sportegyesületének választottak, a veterán világbajnok Feri bácsival, aki 60 évesen kezdett el futni, és amikor becsatlakoztak hozzánk, úgy húzta az egész mezőnyt maga után, hogy lihegve kellett utána szólni, hogy „Feri bácsi, lassabban!”

A tavalyi rendezvényen kint volt Füsti Edina olimpikon gyalogló is és annyira megtetszett neki a maraton, hogy eldöntötte, idén ő is segít a szervezésben, sőt, ő lesz a feje a Tatabányai rendezvénynek.
Első lépésként beszélt néhány tatabányai élsportolóval, többek között Soós Ildivel, a válogatott vízilabdázóval.


Ildi ott is volt idén februárban a Maratoni csoportoknak szervezett tájékoztatón, ahol az idei stratégiát egyeztettük és a csoportok meg tudták osztani egymással a maratoni rendezvények szervezésében szerzett sok éves tapasztalatukat.

Reggel nagy örömünkre a Magyar Biztonsági és Testőrakadémia Elnöke, Keresztesi Zsolt nyitja meg a programot a kb. 360 gyereknek.

Kint van Nemes Koppány, a Jorkyball Szövetség elnöke (speciális foci, 2-2 fős csapattal), és persze kint van a 24 óra, a Forrás rádió és a Tatabánya TV.

Monroe énekel, aki már tavaly is fellépett a programjainkon, aztán jön egy olyan judo bemutató, amitől még a mi szavunk is elakad.

Tudjuk mi, hogy az erő nem minden és sokszor az ügyesség többet ér.
Tudjuk ezt mi elméletben.

De saját szemünkkel látni, hogy egy fiatal lány hogyan hajít a levegőbe egy nála jó 60 kilóval nehezebb férfit, az azért meghatározó élmény.

Persze a végén nyilatkozik ő is és egy másik fiatal judos, és nagyon jó, amit mondanak, érdemes meghallgatni őket a napi videó összefoglalóban…


Közös a Kapitányavatás és közös a futás is, a zászló mögött hömpölygő gyereksereget Tyipü próbálja egy irányba terelni, de mint a vízből kiemelkedő sziklaszirtet a hullámok, úgy folyják körbe minden oldalról a gyerekek.


Ez volt az első olyan program a maraton történetében, amit olyan élsportolók szerveztek, akik egy maratoni rendezvényen találkoztak velünk és ott kaptak kedvet a saját rendezvényhez.
Őszinte elismeréssel köszönjük mindenkinek, aki részt vett a szervezésében, vagy VIP vendégként eljött, és beszélt vagy bemutatót tartott!

Közben egyébként, míg a tatabányai központi rendezvény zajlott, az úgynevezett „deszant autó” bement az egyik suliba, hogy a teljes iskolának, összesen 450 főnek tartson előadást.




Ezalatt a másik 3 autó már javában úton volt az útvonalterv szerint.
A „futó kocsi” ugye biztosította a futást, hiszen neki nincs is más dolga, viszont az úgynevezett „rendezvényes autó” már nem sokkal 9 után Környén volt, ahol 140 gyereknek tartottak előadást, aztán irány Oroszlány, ahol 3 suliból jöttek össze a gyerekek.


A Kapitány avatás végére a menetrend szerint megérkező futóhoz a 2 rendőrautó és a polgárőr autó biztosítása mellett csatlakozott be a 110 gyerek és az Oroszlány TV.



És csak, hogy el ne feledjem, ma még itt volt Mór is, ahol először a gyerekekkel zajlott az előadás és avatás, majd amikor jó másfél órával később megérkezett a futás, a Móri TV sportriportere, a Megyei Labdarúgó Játékvezetői Szövegség elnöke csinált még egy interjút a futókkal és azt tervezgették, hogy hogyan lehetne jövőre még nagyobb sport programot szervezni a maraton köré.





Este a meetingen volt is mit összesíteni, hiszen ez volt idén az első nap, amikor egy nap alatt több mint 1000 gyereket értünk el közvetlenül!


Szeretettel a maraton minden csapattagja, segítője és támogatója nevében:

Soós Zoltán

0 megjegyzés:

Köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte részletek közlését L. Ron Hubbard szerzői joggal védett műveiből.